Hari Kemerdekaan Malaysia yg ke-52

Monday, August 31, 2009 at 6:16 PM
Salam. Pagi td xsaho ape pon, bgn2 je ngam2 abis imsak...then mandi, solat, trus gi Dataran Parlimen di mana berlangsungnye acara sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia yg ke-52. Suasana boleh dikatakan agak meriah jugak, cuma awan agak flat :p xnak cakap panjang, tgk gambar, hayatilah sendiri :) Selamat Hari Merdeka yg ke-52 buat negaraku Malaysia yg tercinta :)

Mr. Bazuki Muhammad (Reuters) in action.







Ni kwn2 yg join gi shooting, Daus, Denge, Ijoy n Joker :)


"Rakyat Didahulukan" itulah kata2 brader ni, smua org terhibur ngan gelagat dia :p












Pakcik ni bwk laju betul :p nasib baik dpt amek gamba dia :p

Rumah Anak Yatim Al-Khairiah

at 5:24 PM
Assalamualaikum wbt....30 Ogos 2009, sehari sebelum Hari Kemerdekaan yg ke-52, ak, khairus, bidin n puhang berkesempatan pergi ke Rumah Anak Yatim Al-Khairiah, kat Klang. Cun2 mase kitorang dtg ade program SuaRasa TV9 dpn masjid berdekatan ngan umah anak yatim tu.. sampai je sane, ak tduduk, tdiam, untuk seketika....maklumla 1st time masuk umah anak yatim...betapa daifnye asrama bdk laki, tp diorang leh hidup mcm dlm 'umah mewah'....da lbih kurang 10 minit camtu ak pon start shooting...bdk2 ni girang jer biler kitorang ade, hyperactive betul!!! smp berebut2 nk main camera ak nk amek gamba...ak bia je la, mane tau da besar diorang pon minat photography mcm ak :) then b4 nk balik, trserempak plak ngn kumpulan nasyid diorang utk under 12, tgh practise kat satu bilik, bilik ape xprasan la plak :p diorang dpt jemputan dr TV9 utk mempersembahkan nyanyian nasyid, bangga tgk diorang ni ade minat n xbuat keje yg xbfaedah :) layan la gamba bdk2 ni, hayatilah...















Kemeriahan Bazaar Ramadhan Seksyen 13 Shah Alam

Sunday, August 30, 2009 at 12:26 AM
Pekabar smua? Tanggal 26 Ogos aritu ak sempat gi bazaar seksyen 13, bdekatan ngan stadium Shah Alam, gi sorang2 jer :) saje je gi coz nk shooting peniaga2 kat ctu. Bulan ramadhan ni stahun skali, kalo aku xpegi shoot, bile lg kan? :p ak bkn xnak pegi ramai2, biasanye kalo gi ramai2 nti mcm terikut2 ngan member..last2 ak gi sorang :p ak ase la kan, paling ideal gi 2 org, sbb kalo gi shooting sorg2 pun bahye gak...so korang enjoy la gamba ak ni k, kalo ade komen, dipersilakan berbuat demikian :) lapa jer tgk gamba2 ni :p hehe




















Aku Raffix Alias | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com