My Style of Blurry Photography

Tuesday, September 15, 2009 at 9:30 PM
Assalamualaikum wbt. Saje nk share projek minor yg ak tgh buat skrg ni. Bile sem 5 ni, ade subjek PIC 618, iaitu Individual Study II. So, projek major ak adlh mengenai potret warga emas yang mempunyai 'textures' di muka diorang. Tu major projek, p gamba yg ak share ni adlh minor projek. So, sem depan (final sem), ak kene pilih satu utk final tesis, sm ade nk buat potret warga emas ataupun yg 'ini'. 'Ini' merujuk kpd Blurry Photography. Ak mule tertarik ngn style ni bile terlihat karya Evakusia (xingat tul x ejaannye). Then sem ni ak refer plak karya Sean Bagshaw, juga style yg sama. Arap2 karya ak ni menjadi. Subjek utama adalah bersifat alam semulajadi, so ak gune pokok dan tumbuhan. Teknik slow shutter digunakan, basic setting kat camera adlh 1/4, f11 camtu ar :) tp bgantung kpd available light time tu. So, stakat ni je la, enjoy it ya! :)











Mass Wedding 2009

Sunday, September 13, 2009 at 4:22 PM
Salam 1Malaysia. Da sekian lame x hapdet blog ak ni haa :p so, sejak 2 menjak ni, ade la gak gi shooting..name pon student photography, mmg keje amek gamba je la :p paling latest ak gi shoot Mass Wedding kat Chempaka Buddhist Lodge, Petaling Jaya. Utk pengetahuan, mass weddding ni kire mcm kawen ramai2 ar, salunye org bwat mase tarikh yg lawa. So, kebetulan taun ni, 09.09.09, lam bhs mandarin ke cantonese, bmaksud 'berpanjangan', so diorang nk hbgn suami isteri kekal bhgia selamanya :) p ak ase faktor tarikh yg lawa sbenanye jd pilihan kawen aritu :) mase ak gi kuil ni, ade 17 pasangan yg daftar kawen :) bestnyer....ak gi sane ngan Aben (Faihan Ghani), gerak pagi kul 8.45 camtu :) ni 1st time ak masuk lam kuil, upacara kawen diorg mmg unik ar :) dgn jampi serapah buddha yg tkumat-kumit, pening gak kpale ak mase tu :p hahaha...pasni nk try Indian Wedding plak :) so, hayatilah sebahagian gamba yg ak shoot ni, xleh letak sume, byk sgt, kalo nk tgk sume ade kat flickr ak :)
*tinggal bape ari je lg nk raya ni...hehe





Aku Raffix Alias | Powered by Blogger | Entries (RSS) | Comments (RSS) | Designed by MB Web Design | XML Coded By Cahayabiru.com